Op zoek naar hulp en ondersteuning

Op zoek naar hulp en ondersteuning

3Keel is verantwoordelijk voor het beheer van de verzameling, analyse en rapportage van grondstoffengegevens voor cacao, koffie, palmolie en soja.
Online ondersteuning, inclusief live chat en vragen over tickets, is beschikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur GMT, van maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van nationale feestdagen in Engeland. Ons ondersteuningsteam helpt u graag verder.

3Keel Commodities-ondersteuning

Er zijn meerdere methoden beschikbaar op het 3keel Sustainable Commodities -platform om meer informatie en ondersteuning te zoeken. Verdere ondersteuning kan worden gezocht via het Help Centre, de Chat-functie en door een ticket aan te maken.

Helpcentrum

Het Help Centre bevat kennisartikelen die u kunnen helpen bij het invullen van uw enquĂȘtes.
Populaire artikelen en uw recente artikelen vindt u onderaan de pagina.

Praten

U kunt Chat openen via het spraakballonpictogram in de rechterbenedenhoek van het 3keel Commodities Support-platform. Chat geeft u toegang tot onze Customer Support, waar een agent uw vragen zal beantwoorden.

Een ticket registreren

Tickets kunnen worden geregistreerd op het 3keel Commodities Support-platform. Alle geregistreerde tickets zijn toegankelijk via 'Tickets'.
Alle vragen, zorgen of feedback van klanten kunnen worden vastgelegd via het ticketsysteem. Geef zoveel mogelijk details zodat we effectief kunnen reageren.
Antwoorden op uw ticket en de status van uw ticket kunt u controleren via het gedeelte 'Ticket'.

U kunt ook een ticket registreren door een e-mail te sturen naar support.3keel@mondra.com